O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING TURIZM SALOHIYATI VA UNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Jiyemuratov , Asadbek Seytmurat ulı; Rajabova, Mardona Azimjon qizi; Amidullaev, Bibaris Turımbay ulı (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi kunda O‘zbekiston Respublikasi o‘zining ko‘plab tarixiy-me’moriy obidalari, turfa xil iqlimi bilan butun dunyo sayohatchilarining e’tiborini tortmoqda. Qadimiy madaniyat va me’moriy yodgorliklarga boy Samarqand, Buxoro, Xiva, Shahrisabz, Marg‘ilon kabi shaharlar O‘zbekistonda turizmni rivojlantirish, uni yangi bosqichga ko‘tarishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Bu shaharlarda butun dunyo ahlini hayratga soladigan qadimiy tarixiy obidalar bor.