O‘ZBEK VA INGLIZ TILIDAGI MILLIY, XALQONA MAQOLLAR VA ULARNING O‘XSHASH VA FARQLI JIHATLARI - Ashirboyeva , Sevinch Axrorjonovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
O‘zbek va ingliz tillaridagi milliy va xalqona maqollar va ularning o‘xshash va farqli jihatlari ko‘rib chiqiladi. Xalq og‘zaki janri b o‘lgan maqol qisqa va lo‘nda obrazli va obrazsiz Grammatik va mantiqiy tugallangan ma’noli hikmatli ibora, chuqur mazmunli muayyan aniq shaklga ega hisoblanadi.