ПАХТАНИ ОҒИР АРАЛАШМАЛАРДАН ТОЗАЛАШ ҚУРИЛМАСИ ТАВСИФИ - Ахмаджонова, Гулшода Адихамжон кизи (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада пахтани териш, юклаш, бир жойдан иккинчи жойга ташиш ва қайта ишлаш жараёнида пахта хом ашёси таркибига қўшилиб кетган оғир ва бегона аралашмаларни юқори самарадорликда ажратиб олиш хамда кейинги технологик машиналарнинг ишчи органларини ишлаш муддатини узайтириш мақсадида ишлаб чиқилган тоштутгич қурилмаси афзалликлари ўрганиб чиқилган. Қурилманинг асосий моҳияти шундаки, ишчи камерасига юқори ҳаво оқими таъсирида кириб келаётган пахта хом ашёсини қурилманинг айнан пахта уриладиган кириш қувури қуршисидаги девор қисмига пахта бориб урилганда ўзининг инерцияси билан айланувчи магнитли барабан ўрнатилган.