BIG DATA VA MA’LUMOTLAR TAHLILIDA MA’LUMOTLAR BAZASINI BOSHQARISH TIZIMLARINING O‘RNI - Xazratov, Fazliddin Xikmatovich; Po‘lotov , Ulug‘bek Otabekovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida o‘qitiladigan Big data va ma’lumotlar tahlili fani doirasida mutaxassislarni tayyorlash jarayonida ularning kasbiy kompetentligini shakllantirishga qaratilgan metodlar va dasturiy ta’lim vositalardan samarali foydalanish jarayoni tahlil qilingan. Big data hamda ma’lumotlar tahlililining turli sohalarda foydalanish maqsadlari usuulari metod va shakllari keltirilgan.