OʻRTA MAKTABLARDA MASHRAB GʻAZALLARI MISOLIDA LAFZIY SAN’ATLARNI OʻRGATISH - Abdiyev, Rajabboy Axmedovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mumtoz adabiyotni oʻqitishda she’riy san’atlarni toʻgʻri aniqlash va tahlil qilish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada Mashrab gʻazallari asosida lafziy san’at turlari tushuntiriladi va tahlilga tortiladi. Lafziy san’atlardan namunalar Mashrab gʻazallari misolida tahlil qilingan. She’riy san’atlarning badiiyatdagi vazifasi ba’zi gʻazallar asosida ochib beriladi.