OILADAGI TAZYIQ VA ZO‘RAVONLIKLARNI OLDINI OLISHDAGI SOTSIOLOGIK TAXLIL - Panjizoda , Hurriyatxon Ziyod qizi Zoxiriy (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada oiladagi tazyiq va zo‘ravonliklarni oldini olishdagi sotsiologik taxlil asosida oiladagi tazyiq va zo‘ravonlikning dolzarbligi, bu borada mavjud muammolar va ularning yechimlari, hamda mavzu doirasida taklif va tavsiyalar berilgan. Hozirgi vaqtda bu muammo yetarlicha ishlab chiqilmagan. Oiladagi zo‘ravonlikni tahlil qilishda bir qator qiyinchiliklar yuzaga kelmoqda. Ushbu sohada ishlarning soni sezilarli va tobora ko‘payib borayotganiga qaramay, hali yechimini topmagan muammolar talaygina.