LUG‘ATLARDAN FOYDALANISH KOGNITIV TA’LIMNING ASOSI - Saidova, Kamola (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada lug‘atlar va ularning turlari, tasnifi, zamonaviy inson uchun tutgan o‘rni haqida so‘z boradi. Har xil turdagi lug‘atlar va ularni tuzish tamoyillari ko‘rib chiqilgan. Kognitiv ta’limda lug‘atlardan foydalanish zarurati haqida ma’lumot berilgan. Ta’limda turli lug‘atlardan foydalanishga o‘rgatadigan mashq va topshiriqlarga misol keltirilgan.