KORXONALARDA INTEGRATSIYA XAVFSIZLIK TIZIMINI RIVOJLANISHNING RATSIONAL-MAQSADLI MODELI - Saidov, Doston Nuriddin o‘g‘li; Akramov, Muhammadali Shomurod o‘g‘li; Gʻanijonov , Ilyosbek Hayotjon oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqola “Mehnatni muhofaza qilish to‘g‘risida”gi O‘zbekiston Respublikasi Qonunini, O‘zbekiston Respublikasining Mehnat kodeksini bajarish va respublika hududida mulkchilikning barcha shakllaridagi korxonalar, muassasalar, tashkilotlarda, shuningdek, mehnat shartnomasi bo‘yicha ishlayotgan ayrim fuqarolarda mehnat faoliyati bilan bog‘liq holda yuz bergan baxtsiz hodisalarni va xodimlar salomatligining boshqa xil zararlanishini tekshirish va hisobga olishning yagona tartibini belgilash maqsadida Vazirlar Mahkamasining 1997-yil 6-iyundagi Ishlab chiqarishdagi baxtsiz hodisalarni va xodimlar salomatligining mehnat vazifalarini bajarish bilan bog‘liq boshqa xil zararlanishini tekshirish va hisobga olish to‘g‘risida 286-son qarori yuzasidan korxonalarda xavfsizlik tizimining rivojlanishi ratsional-maqsadli modeli.