QASHQAR RUBOBINI PAYDO BO‘LISHINING TARIXIY TARAQQIYOT BOSQICHLARI - Uralova , Farida (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola qashqar rubobining paydo bo‘lish tarixi, shakllanishi,rivojlanishi va qo‘llanishiga oid ma’lumotlar berilgan. Tarixan o‘z rivojlanish vashakllanish yo‘liga ega bo‘lgan qashqar rubobining turlari haqida so‘z boradi. Shuningdek, qashqar rubobining taraqqiyotiga ham to‘xtalib o‘tilgan.