O‘ZBEKISTONNING IJTIMOIY-IQTISODIY TARAQQIYOTIDA “QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARI”NING O‘RNI - Qodirov , Bahodir Tursunivich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada atrof-muxitda tabiiy holda qayta tiklanuvchi quyosh, shamol energiyasi, yer xarorati (geotemal), suv oqimlarining tabiiy xarakati, biomassa energiyasi kabi “qayta tiklanuvchi energiya manbalari”dan foydalanishda jahon tajribasi va O‘zbekistonning “qayta tiklanuvchi energiya manbalari”ga o‘tish xususiyatlari, uning ijtimoy-iqtisodiy va ekologik foydalari muhokama qilinadi.