НАМОЙИШ ТАЖРИБАЛАР ВОСИТАСИДА ТАЛАБАЛАРНИНГ ИНТЕЛЛЕКТУАЛ ҚОБИЛИЯТЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ - Қурбонов, Мирзааҳмад; Содиқова, Шоҳида Мирзааҳмадовна (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Maqolada namoyish eksperimentining boy didaktik imkoniyatlari asosida axborotni muammoli tarzda uzatish mantiqiy va analitik ta’riflangan ilmiy mazmunning tugalligini, ishonarliligini ta’minlovchi dalil, o‘quv ma’lumotini o‘zlashtirish darajasini aniqlashning muhim vositasi bo‘lishi mumkinligi ko‘rsatiladi. Mavzuning xarakteri, namoyish eksperimentining texnikaviy imkoniyatlari, o‘quv muammosi va o‘qituvchining uslubiga qarab, ma’ruzaviy eksperimentdan samarali foydalanish orqali talabalarning intellektual qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.