MUMTOZ VA FOLKLOR ASARLARDA RANG SIMVOLIKASINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Jumaboyeva , Dilfuza Alisherovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada rang tushunchasi, uning insonlar hayotidagi roli, mumtoz va xalq og‘zaki ijodi namunalarida ularning turli ramzlarni ifodalab kelishi tahlil qilingan. Shuningdek, ranglar simvolikasining lingvokulturologiyada tutgan o‘rni, ya’ni til va madaniyatga ko‘rsatgan ta’siri haqida so‘z yuritildi.