SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYASI ORQALI QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI YETISHTIRISH - Eshquvvatov , Otabek Abdullayevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Qishloq xoʻjaligi jahon iqtisodiyotining eng muhim tarmoqlaridan biri boʻlib, inson hayotini oziq-ovqat, tola va boshqa xom ashyo bilan taʼminlaydi. Biroq, sanoat ekinlar hosildorligi va oziq-ovqat xavfsizligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi mumkin bo‘lgan iqlim o‘zgarishi, tuproq degradatsiyasi, suv tanqisligi, zararkunandalar va kasalliklar kabi ko‘plab muammolarga duch kelmoqda. Ushbu muammolarni hal qilish uchun qishloq xo‘jaligida ekinlar hosildorligini oshirish, isrofgarchilikni kamaytirish va barqaror dehqonchilik amaliyotini rag‘batlantirish uchun sun’iy intellekt (AI) texnologiyasi tobora ko‘proq foydalanilmoqda. Ushbu maqolada biz qishloq xo‘jaligida sun’iy intellekt texnologiyasidan foydalanishni, jumladan uning qo‘llanilishi, afzalliklari va cheklovlarini o‘rganamiz. Shuningdek, biz qishloq xo‘jaligida AIning kelajagi va uning sanoatni inqilob qilish imkoniyatlarini muhokama qilamiz.