RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TALABALAR MUSTAQIL TA’LIMI TASHKIL ETISH USLUBIYOTINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Jo‘rayeva , N.O. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda mobil ta’limning texnik asosi simsiz ixcham qurilmalar ya’ni mobil telefonlar, PDA, noutbuklar kabi o‘quv qurollaridan foydalanish ularning texnik imkoniyatlaridan faqat o‘quv adabiyotlarining elektron nusxalaridan foydalanish bilan chegaralanadi. Bu imkoniyatlardan ta’lim jarayonida samarali foydalanish, uning imkoniyatlarini kengaytirish ta’lim sifati hamda samaradrligini oshirishga yordam beradigan omil-vosita bo‘lib hisoblanadi. Ayniqsa, bugungi modul ta’lim jarayonida mobil ilovalaridan foydalanish talabalarga topshiriqlarni bajarish bo‘yicha yo‘riqnoma vazifasini bajarib beradi. Ushbu maqolada, mobil ta’lim zamonaviy oʻqituvchidan shuni talab etadiki, intеrnеt tеxnologiyalari yordamida oʻquvchilarni mustaqil ravishda bilim olishga oʻrgatish hamda doimiy ta’lim olishini ta’minlovchi ilovalar yaratishni ko‘zda tutadi.