XORIJIY TILLARNI O‘QITISHDA MADANIYATSHUNOSLIK YONDASHUVINING AHAMIYATI - Atashova , F.D.; Ashirov , Diorbek (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ma’lumki, shu paytgacha chet tilini mukammal biladigan inson deyilganda lug‘at boyligi katta, grammatik qoidalarni yetarli darajada biladigan, tildagi to‘rtta ko‘nikmada (gapirish, yozish, o‘qish, tinglash) yetarlicha bilimga ega inson tushunilgan. Ammo so‘nggi tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, til o‘rganuvchi xorijiy tilni o‘rganishda yuqoridagi kabi kompetensiyalardan tashqari madaniyatshunoslik elementlaridan ham xabardor bo‘lishi talab qilinadi. Ushbu maqola chet tillarini o‘rgatishda madaniyatshunoslik yondashuvining roliga bag‘ishlangan bo‘lib, unda madaniyatning til o‘qitish va o‘rganish jarayonidagi qanchalik ahamiyatli ekanligi tushuntiriladi. Shuningdek, madaniyatshunoslik yondashuvi asosida o‘qitishda nimalarga e’tibor berish kerakligi, qanday til o‘qitish usullaridan foydalanish zarurligi haqida ma’lumotlar berilgan.