XAVFSIZLIK DEVORLARI UCHUN TARMOQ ARXITEKTURASI - Muhammadjonov , A.G‘. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Xavfsizlik devorining eng muhim jihati shundaki, u himoya qiladigan tarmoqqa ulangan tizimning kirish nuqtasida joylashgan. Bu shuni anglatadiki, xavfsizlik devori kiruvchi tarmoq trafigini qabul qiluvchi va boshqaradigan birinchi dastur va u chiquvchi trafikni boshqaradigan oxirgi dasturdir.