XON DEVONINING BIR NUSXASI XUSUSIDA - Rahmonov, Nuriddin (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada “Xon” taxallusi bilan ijod qilgan sohibdevon shoh va shoir Muhammad Alixonning devon nusxalaridan biri to‘g‘risida fikr yuritiladi. Shoir devoni tarkibidagi janrlar, g‘azallarining vazn xususiyatlari haqida so‘z boradi. Xon devonidan tanlab olingan g‘azallar ilk marotaba ilmiy jamotchilikka taqdim etildi.