TA’LIM TIZIMIDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLARNING DOLZARB MASALALARI - Ismoilova, Umida Ergash qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda oliy ta’lim tizimini rivojlantirish, aholini oliy ta’lim bilan qamrab olish darajasini oshirish, oliy ta’lim muassasalarini byudjet va nobyudjet moliyaviy manbalar hisobiga moliyalashtirishning joriy holati, oliy ta’lim muassasalarini moliyalashtirishda mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha xulosa va tavsiyalash ishlab chiqilgan.