O‘ZBEKISTONDA XUSUSIY TA’LIM SOHASIDA BIZNES LOYIHALARNI AMALGA OSHIRISHDAGI MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Nurmetova , Muyassar Jumanazarovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
O‘zbekistonda xususiy ta’limda biznes loyihalarni boshqarish umuman loyihalarni boshqarishda ham, xususiy, ta’lim loyihalarini boshqarish ham asosiy tushunchalardan biridir. Biznes loyihalarini boshqarishda risklarni ahamiyati katta.Risk deganda loyiha uchun noxush hodisaning yuzaga kelishi va u bilan bog‘liq oqibatlar potentsialini tushunish kerak. Noqulay hodisa loyihaga nisbatan tashqi omil (rejalashtirilgan voqea kuni ob-havoning keskin yomonlashishi, etkazib beruvchining muhim resursni etkazib berishdan bosh tortishi) va loyihaning o‘zida sodir bo‘lgan hodisa (kechikish) bo‘lishi mumkin.Loyihaga tahdid solishi mumkin bo‘lgan har qanday narsa (uning muddati, byudjeti, sifati va boshqalar) salbiy hodisadir.