ZAMONAVIY DAVRDA MEDIATA’LIMNI TASHKIL ETISHNING SAMARALI MODELLARI - Djumanov , Xojiakbar Dospulatovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada mediata’lim modellari haqida ma’lumotlar berilgan, mediata’lim vositalari, modellarining mazmun-mohiyati, ahamiyati ochib berilgan. Mediata’limi zamonaviy davrda ta’limning ajralmas qismi bo‘lib borayotganligi shunga muvofiq mediata’lim modellarini tanlash, takomillashtirish va ta’limni yanada mazmunli va samarali tashkil etish masalalari tahlil qilingan va bu borada taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.