AXBOROTNI RUXSATSIZ FOYDALANISHLARDAN HIMOYALASH - Umarov, Abdumuxtor; Ro‘zaliyev, Abdumalikjon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola ma’lumotlarni ruxsatsiz kirish va foydalanishdan himoya qilish uchun qo‘llaniladigan usullar va strategiyalar haqida qisqacha ma’lumot beradi. Texnik va tashkiliy jihatlar, shuningdek, maxfiy ma’lumotlar va axborot resurslarini samarali himoya qilish uchun zarur bo‘lgan asosiy vositalar va amaliy tavsiyalar muhokama qilinadi. Ushbu mavzu o‘zlarining axborot infratuzilmasi ishonchliligini ta’minlashga intilayotgan shaxslar uchun ham, tashkilotlar uchun ham katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada biz ma’lumotlarni ruxsatsiz foydalanishdan himoya qilishning asosiy jihatlarini ko‘rib chiqamiz.