USMONIYLAR DAVLAT BOSHQARUV TIZIMI TARIXIDAN - Jabborov , Zokirjon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada jahon tarixida o‘ziga xos iz qoldirgan, 1299-yilda Usmon G‘oziy tomonidan asos solingan, va oradan 7 asrdan ko‘proq vaqt o‘tib, 1922-yilga kelibgina o‘z poyoniga yetgan, o‘z vaqtida Kichik Osiyo, Sharqiy Yevropa, Yaqin Sharq va Shimoliy Afrika, qisman Kavkaz va Qrimdan iborat bo‘lgan ulkan imperiya Usmoniylar (Usmonlilar, Ottomanlar, Porta) imperiyasi boshqaruv tizimi haqida malumot berilgan.