SHAXS OG‘ISHGAN XULQINING KO‘RINISHLARI VA DESTRUKTIV AXBOROTLARNING KO‘RINISHLARI - Ikromova , Sitora Akbarovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada shaxs og‘ishgan xulqining ko‘rinishlari tavsifi, og‘ishgan xulqning salbiy oqibatlari va ijtimoiy me’yor ko‘rinishlari kabi yetakchi mezonlar ochib berishga harakat qilingan. Shaxsning buzg‘unchi xulq-atvorining nazariy jihatlarini ko‘rib chiqish amalga oshirildi. Yovuzlikning tabiati haqidagi nazariyalar, S.P. Ivanov, Z. Freyd, V.V. Boyko va Erich Fromm kabi faylasuflar tomonidan ko‘rib chiqiladi. Ekstremizmning ijtimoiy-psixologik omillari yoritilgan, o‘quvchining ekstremistik va terroristik tashkilotga a’zo bo‘lish belgilari bayon etilgan.