INSON-BU DUNYO FARZANDI - Shodiyev , Jahongir Jo‘raqulovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada Olam va borliq, dunyoning yaralishi va insonga taqdir etilgan hayot, tug‘ilish va o‘lim sirini bilishga qiziqish hamda inson tug‘ilgan daqiqadan boshlab ana shu koinot bilan bir butunlik, uyg‘unlik, bevositalik uzildi va ruh o‘sha paytda qay holatda bo‘lsa, shu holatda boshqa bir hayotini, jismoniy olamdagi hayotini yashay boshlashi bayon qilingan.