MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TINGLASH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Abdug‘aniyeva , Mavjuda Akram qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada insonning muhim sezgi organlaridan biri sanalgan tinglash qobiliyati va uning inson hayotining turli davrlarida, xususan, maktabgacha yosh davridagi rivojlanishi, takomillashish bosqichlari asoslar orqali o‘rganilib chiqildi. Insonning eshitish organlarida yuzaga keladigan jiddiy muammolar va ularning inson ongiga, fikrlash sistemasiga, yosh xususiyatlariga qay darajada ta’sir qila olishi ko‘rib chiqildi, kerakli adabiyotlar ilova qilinib o‘tildi.