ТАЪЛИМНИ БOШҚАРИШДА ТИЗИМЛИ ЁНДАШУВ УСУЛЛАРИ - Хoджиев Азамат Бахoдирoвич (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada O‘zbekistonda ta’lim tizimini yangi rivojlanish bosqichida isloh qilish Respublikamizning barcha sohalarida bo‘lgani kabi ta’lim borasida ham kata islohotlarni amalga oshirilganligi haqida so‘z boradi. Ta’limning yuqori sifatli tuzilmasini yaratish, uzluksiz ta’limni yangi samarali jarayonga aylantirish, shuningdek, ilg‘or jahon tajribasidan foydalanish, rivojlangan mamlakatlarning ta’lim sifatini oshirish metodologiyasini tadbiq etish, tizimning roli va ahamiyati atroflicha tahlil qilingan. Ta’limni boshqarishning zamonaviy usullari, boshqaruv funksiyalari va shakllari xorijiy va mahalliy tadqiqotlar asosida yoritilgan.