ABDULLA AVLONIY ASARLARINING TA’LIM TIZIMIDAGI AHAMIYATI VA O‘RNI - Axmadjonova, Jasmina Jamshid qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada buyuk va ma’rifatpar alloma, jadid adabiyotining yetuk namoyondalaridan biri Abdulla Avloniy asarlarining dolzarbligi va bugungi kun ta’lim tizimidagi ahamiyati haqida so‘z boradi. Yosh avlodga ta’lim tarbiya berishda Abdulla Avloniy yaratgan darsliklari va asarlari asosida darslik va qo‘llanmalar yozish va ularni tatbiq qilish to‘g‘risida aytib o‘tilgan. Ma’rifatparvar adibning bugungi kungacha o‘z qiymati va dolzarbligini yo‘qotmagan bir qancha ilmiy va badiy asarlari tahlili keltirilgan.