M. LERMONTOVNING “BORODINO” SHE’RI TARJIMASIDA JANGCHI RUHIYATINING AKS ETISHI - Axmadov , Dostonbek Xasanboy o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada mashhur shoir G‘afur G‘ulomning tarjimonlik mahorati rus shoiri Mixail Yuryevich Lermontovning “Borodino” she’ri tarjimasi misolida yoritib berilgan. Tarjima jarayonida mutarjim mahorati aks etgan ba’zi jihatlar tadqiq etilgan, tarjimon tomonidan yo‘l qo‘yilgan yutuq va kamchiliklar asliyat matni bilan solishtirish yo‘li orqali ko‘rsatib berilgan.