EKOLOGIYA BU - HAYOT DEMAKDIR - Ashurmahmatov , Sarvar Isroil o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tabiat va jamiyatning o‘zaro bog‘liqligi, shu asosda yuzaga keladigan qonuniyatlar va hozirgi zamon ekologik muammolarning ortib borishi, tabiatda kuzatiladigan atropogen ta’sirlar va tirik organizmlarni o‘z ehtiyojlarini qondirish uchun ona tabiatdan tejamkorona foydalanish chora tadbirlari alohida ahamiyat kasb etadi.