BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING FAOLLIGINI OSHIRISHDA O‘ZBEK MILLIY-MA’NAVIY MEROSIDAN FOYDALANISHDA PEDAGOGIK IMKONIYATLARNING SAMARADORLIGI - Muhabbat Xusinovna, Jumaniyozova; Muhabbat Xusinovna, Jumaniyozova; Aziza Sultonmuradovna, Otamurodova; Saboxat Xudaynazar qizi, Tojeddinova (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Bugungi kunda yurtimizda olib borilayotgan tub islohotlar mazmuni yosh avlodni ma’naviy yetuk, intellektual salohiyatli barkamol avlod qilib tarbiyalashga qaratilgan. Yangi O‘zbekistonning buyuk kelajagi uchun olib borilayotgan siyosiy, ijtimoiy-iqtisodiy, ma’naviy sohalardagi islohotlar inson huquqi va erkinliklarini himoya qiluvchi demokratik va fuqarolik jamiyatini barpo etishni ko’zda tutadi. Amalga oshirilayotgan islohotlarning bosh maqsadi ham insonning moddiy va ma’naviy manfaatlarini himoya qilishdan iborat. Bunday mashaqqatli murakkab yo‘lda bizga doimo mash’ala bo‘ladigan, yo‘limizni charog‘on yoritib turadigan ota-onalarimiz, bobolarimiz, ajdodlarimizning ibratli hayot saboqlari, o‘gitlari mavjud. Milliy qadriyatlarni tiklash, ma’naviyatni yuksaltirish, shu jumladan sharqona odob-axloq an’analariga e’tiborni kuchaytirish shular sirasidandir.