МАЛАКАЛИ БЕЛБОҒЛИ КУРАШЧИЛАРНИ МУВОЗАНАТ САҚЛАШ ФУНКЦИЯСИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ - Артиков , З.С; Холматов, У.С (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Малакали белбоғли курашчиларнинг умумий ва динамикажисмоний тайёргарликлари. Белбоғли курашчининг жисмоний тайёргарлиги спорт машғулотининг муҳим таркибий қисмларидан бири ҳисобланади ва жисмоний сифатлар – куч, чидамлилик, эгилувчанлик, чаққонлик ва тезкорликни ривожлантиришга қаратилган жараёндир.