INSAN EŃ ULLI QÁDIRYAT SIPATINDA - Kosbergenova , Nurzada (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Filosofiya, antropologıya, psixologiya, sotsiobiologiya, teologiya pánleri ulıwmalastırıwdıń túrli dárejelerinde insan tábiyaatı hám mánisin úyreniw hám anıqlama beriw obyektine bolıp kelgen insan máselesi júda quramalı hâm ko‘p tarmaqlı mashqala bolıp esaplandı. Onıń dúnya kóz—qarası, jámiyttegi iskerligi, sezim-tuygıları, oylawı sıyaqlılar tábiyattaģı basqa tirishiliklerden ajıralıp turıwınıń bir dáliyli. Mine solay eken onı hár tárepleme úyreniw hám rawajlandırıw ilimniń alģa qoyģan maqsetlerinen biri.