ASTRONOMIYANING ZAMONAVIY BO‘LIMLARI - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; Abdurasulova , Kumush (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada zamonaviy astronomiya bo‘limlari, koinotni yaxlit holda uni tashkil etuvchi moddani turli shakldagi energiyalar haqida yoritilgan. Astronomiya turli mezonlar bo‘yicha har xil yo‘nalishlarga bo‘linishi mumkin. Bu bo‘linish yoki qo‘llaniladigan usullarga yoki olib boriladigan tadqiqot ob’ektlariga qarab olib boriladi.