QURILISH MATERIALINI ISHLAB CHIQARUVCHI SANOAT PECHLARIDA GAZ YOQILG‘ISI YONUV ISSIQLIQ MIQDORLARINING NAZARIY TENGLAMALARINI TUZISH - Sattorov , A.B.; Karimov , E.T. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yoqilg‘ining yonuv harorati qiymati, issiqlik tengligi asosidan, qancha yoqilg‘i va havo miqdori pechlarga kelinayotganligi va paydo bo‘lgan tutun gazi issiqligi orqali aniqlanadi. Yoqilg‘i yonuv jarayonida pechning ichki ishchi qismida texnologik talabda kerak bo‘lgan ishchi haroratni ta’minlash kerakdir. Sanoat pechlarida tabiiy gaz yoqilg‘idan foydalanish pechning ish jarayonini avtomatlashtirish issiqlik rejimini boshqariluvida ishonchli va qulaydir.