EGOTENTRIZM KO‘RSATGICHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA O‘SMIRLIK DIALOGIYASI HUSUSIDA - Mamajonova, Sh.M (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada erta o‘smirlik davrida eng aniq namoyon bo‘ladigan egosentrizm muammosi haqida so‘z boradi. Xuddi shu davrda o‘smirda o‘z-o‘zini anglash faol rivojlanadi, uning tarkibiy qismlaridan biri shaxsning dialogik xususiyatidir. Shaxsning dialogizmi va egosentrizmi hodisalari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik bir qator qarama-qarshiliklar bilan tavsiflanadi, ularning xususiyatlari ushbu maqolada talqin etiladi.