ГУЛЧЕҲРА АСРОНОВА ҲИКОЯЛАРИДА АЁЛ РУҲИЯТИ ТАҲЛИЛИ - Шералиева, Ҳурматой (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада фарғоналик ижодкор Гулчеҳра Асронова ижодида аёл руҳиятининг бадиий ифодаси, ҳикоялардаги тасвирнинг бадиийлик нуқтаи назаридан ўзига хослиги, руҳий портрет ва ички монологнинг асар сюжети ҳамда композициясида тутган ўрни, унинг ғоявий-бадиий вазифаси борасида илмий-назарий қарашлар ўз ифодасини топган.