ОЛИМПИЗМ ВА МАДАНИЯТ УЙҒУНЛИГИ - Турғунов, Т.; Юсупова, Г. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ушбу мақолада олимпизм ғоясининг шаклланиши ғаяларининг шаклланиш тарихи, ривожланиш босқичлари ва бугунги кундаги спортни ривожлантиришдаги аҳамияти тарихий жараёнларда илмий таҳдид этилган. Бундан ташқариолимпизм ғояларининг инсоният маданий тараққиётида тутган ўрни очиб берилган.