TURKISTONDA JADIDCHILIK HARAKATINIG VUJUDGA KELISHI VA TA’LIM SOHASIDAGI O‘ZGARISHLAR - Mirzayeva , Faroxat Odiljonovna; Yusupova , Shahlo (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada XIX asrning ikkinchi yarmida Turkistonda vujudga kelgan ijtimoiysiyosiy, iqtisodiy vaziyat, Turkiston tarixida muhim rol o‘ynagan, o‘lkaning ijtimoiy va madaniy hayotini yangilanishi, Turkiston taraqqiyotining yuksak bosqichlarga olib chiqqan jadidlik harakatining yuzaga kelishi va rivojlanishiga kuchli turtki bergan taraqqiyparvar ma’rifatparvarlar haqida ma’lumot berilgan.