ЎЗБЕКИСТОН ССРДА ҒАЛЛАЧИЛИК МАСАЛАЛАРИ (1940-1950 йиллар мисолида) - Хўжамов , Музаффар Расулжонович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мазкур мақолада Ўзбекистон ССРда 1940-1950 йилларда аҳолининг озиқ-овқат таъминотини олиб боришда ғалла ва дон етиштириш, бу борада ҳукумат томонидан олиб борилган чора-тадбирлар, унинг натижасида ғалла таъминоти, аҳолини дон ва ун, нон таъминотини борасидаги муаммолар масалалари ёритилган.