TALABALARNI MANTIQIY FIKRLASHGA O‘RGATISHDA INTERFAOL USULLARDAN FOYDALANISH YO‘LLARI - Mirzaakbarov, Abdurasul Mirzaakbarovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada o‘rta umumta’lim maktabi o‘quvchilari,oliy o‘quv yurti talabalari va bo‘lajak o‘qituvchilarning mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini oshirish, mustaqil fikr yuritish qobiliyatini rivojlantirish, shuningdek, mantiq ilm qonun-qoidalarini atroflicha muhokama qilingan. Mantiq ilmi qonun – qoidalarini atroflicha o‘rganish va mustaqil fikr yuritish qobiliyatini rivojlantirish orqali bo‘lajak o‘qituvchilarning amaliy hayot uchun kerakli xulosalar chiqarish, davr ruhini anglash, voqea – hodisalarni haqqoniy tahlil qilish oson kechadi.