ИНСОН ҲУҚУҚЛАРИНИ ҲИМОЯ ҚИЛИШ БОШ МАҚСАДИМИЗ - Бўриев , И (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ўзбекистонда қисқа тарихий муддат ичида миллий давлатчиликни шакллантиришнинг ҳуқуқий асослари яратилди. Мамлакатимиз барча ривожланган ҳуқуқий давлатлардаги каби уч ҳокимиятга, яъни қонун чиқарувчи, ижро этувчи ва суд ҳокимиятига тақсимланди.