PAST POTENSIALLI QUYOSH QURITGICHLARNI SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Mansur Maxmudovich, To‘xliyev (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Energiya resurslarini yaratish bo‘yicha Hozirgi paytda mutaxassislar, olimlar Quyosh energiyasidan samarali foydalanish, insoniyatni energiya taqchilligidan butunlay ozod etish kabi global muammolarni yechimini topish ustida ilmiy izlanishlar olib bormoqdalar. QarMII da takomillashtirilgan Quyosh kollektoridan o‘zining qator texnologik afzalliklari bilan farqlandi va issiqlik almashinuvi jarayonida yuqori foydali ish koeffitsiyentiga erishildi.