VLAN TARMOQLARINI QURISH - Abduvaliyev, Izzatjon Olimjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bu maqola, kompyuter tarmoqlarida VLAN (Virtual Local Area Network) tarmoqlarini qurish va ularni boshqarishning qanday amalga oshirilishi haqida tafsilotlar beradi. VLANlar, tarmoqni o‘zlashtirish, xavfsizlikni oshirish va tarmoq trafiklarini tahlil qilish uchun ajratilgan mahsulotlardir. Maqola, VLANlar tuzilishini, xususiyatlari va qanday o‘rnatishning amaliy usullarini ta’kidlaydi.