SURXONDАRYO VILOYATIDА EKOLOGIK TURIZMNI RIVOJLАNTIRISHNING O‘ZIGА XOS XUSUSIYATLАRI - Soatov , Yusuf Xo‘jayor o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatida ekoturizmni rivojlantirishdagi imkoniyatlari va ahamiyatiga e’tibor qaratilgan. Surxondaryo viloyati o‘zining boy madaniy tarixi evaziga mamlakatimizdagi yetakchi turistik markaz hisoblanadi. Bu viloyatda turizmning tarixiy, arxitektura, arxeologiya va ziyorat turizmi kabi turlari yaxshi rivojlangan. Shu sababli bu maqolada viloyatda ekoturizmni rivojlantirishga sabab bo‘luvchi obyektlari va ekologik markazining imkoniyatlari va uning kelajakdagi ahamiyati xaqida fikr-mulohazalar bildirilgan.