FIZIKA TA’LIMI MUVAFFAQIYATLI OLISH UCHUN STRATEGIYALAR - Jurakulov , Sanjar Zafarjon ugli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Fizika fanda juda muhim o‘rin tutadi. Shuning uchun fizika ta’limi ehtiyotkorlik bilan va samarali amalga oshirilishi kerak. Tadqiqotlar bir necha bor ko‘rsatganidek, klassik o‘qitish modellari fizika ta’limida shunchalik samarasiz bo‘lib, o‘quv jarayoni oxiridagi daromad deyarli ahamiyatsiz. Shuning uchun fizika ta’limi samarali va tabiiy ekanligi isbotlangan faol o‘rganish modellariga asoslangan bo‘lishi kerak.