QAYTA TIKLANADIGAN ENERGIYA TEXNOLOGIYALARI ORTIDAGI FIZIKANING TAHLILI - Ismatullayeva , Sarvinoz Ulug‘bekovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Quyosh panellari, shamol turbinalari va gidroenergetika tizimlari kabi qayta tiklanadigan energiya texnologiyalari tabiiy resurslardan foydalanish va foydali energiyaga aylantirish uchun fizikaning asosiy tamoyillariga tayanadi. Bu maqolada ushbu texnologiyalar ortidagi fizikani tahlil qilish maqsad qilingan.Shuningdek, bu sohadagi rivojlanishlar va muammolar, ularni yechishdagi olib borilayotgan ishlar to‘g‘risida ham so‘z yuritiladi.