FIZIKA FANINI TABIATDA BOG‘LIQLIGI HAMDA DARSLARDA NOODATIY METODLARDAN FOYDALANISH - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; Rejavaliyeva , Gulruhbegim Ahmadillo qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Barchamizga ma’lumki hozirgi davr yoshlarining fizika faniga, balki, boshqa aniq fanlarga ham qiziqishi amrimaholdir. Negaki o‘qitish texnalogiyalari, zamon bilan hamnafas bo‘lsa ham o‘quvchi uchun qiziqarli emas. Buni oldini olish uchun mazkur maqolada yoshlar ongiga hech qanday salbiy ta’sir ko‘rsatmasdan, turli xil metodlardan samarali foydalanish usullari keng yoritib o‘tilgan. Bir necha metodlar orqali o‘quvchilarni fanga qiziqishlarini ortirish qolaversa teran fikrlashga o‘rgatish, va fanga bo‘lgan ishtiyoqlarini qondirish maqsadida darslarda faollik va aktiv oshiruvchi turli o‘yinlar qayd etilgan.