BARQAROR ENERGIYA YECHIMLARIDA FIZIKANING O‘RNI - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; Ergasheva , Mushtariy Karimjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola barqaror energiya yechimlarini ishlab chiqish va amalga oshirishda fizikaning hal qiluvchi rolini o‘rganishga qaratilgan. Fizika, energiya va materiya haqidagi fundamental fan sifatida, barqaror energiya manbalariga o‘tishning global muammosini hal qilish uchun zarur bo‘lgan tushunish va innovatsiyalarni asoslaydi. Termodinamika, elektromagnetizm va kvant mexanikasi kabi turli tamoyillarni o‘rganish orqali fiziklar qayta tiklanadigan energiya texnologiyalari, energiyani saqlash va energiya samaradorligini oshirishda muvaffaqiyatlarga erishmoqdalar. Ushbu maqolada fizikaning barqaror energiya yechimlarini ishlab chiqishga qanday hissa qo‘shishi va energiya ishlab chiqarish va iste’molining kelajagiga potentsial ta’siri ko‘rib chiqiladi.