KOINOT SIRLARI - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; Ismonjonov , Ilyosbek (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi kunda qora tuynuk olimlar tomonidan o‘rganilgan va o‘rganilmoqda. Qora tuynuklar kichik yulduzlarni yutishi va katalashishi. Odamlar hayotidagi o‘rni. Qora tuynuklarni faqat fatonlar yutgandagina ko‘rishimiz uni o‘zini kora olmasligimiz haqida ushbu maqolada yozilgan.