FIZIKANING TABIATDAGI DINAMIK ROLI: TABIIY DUNYO QONUNLARINI YORITISH - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; Ibrohimjonova , E’zozaxon Tohirjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada tabiatdagi fizikaning roli tabiat dunyosi qonunyatlarini yoritishdan iborat. Ushbu fan iqlim o‘zgarishi, ifloslanish va qayta tiklanadigan energiya kabi atrof –muhitni shakllantiruvchi asosiy jarayonlarni tushunish uchun asos yaratadi.Termodinamika, suyuqliklar dinamikasi, Elektromagnetizm va kvant mexanikasi tamoyillarini qo‘llash orqali fiziklar atrof-muhit muommolarini tushunish va hal qilishdagi dinamik rolini ta’kidlaydi.